Schilderwerken vergelijken

Vakschilders volgens regio

Hoe zoekt u een goede schilder?

Veel mensen vragen eerst aan vrienden of kennissen of ze een schilder kennen waarmee ze een goede ervaring hebben gehad. Als daar niets uitkomt, gaat men over het algemeen op internet zoeken naar een goed schildersbedrijf om het huis te schilderen. Dit zijn goede manieren om een schildersbedrijf te vinden, maar waar moet u op letten?

Goede schilder gezocht

Als u een schilder zoekt is het verstandig dat u erop let of het schildersbedrijf garantie geeft, of dat het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie. Hierdoor heeft u meer zekerheid dat het schilderwerk kwalitatief goed zal zijn.

Kosten schilder

Het is ook belangrijk om te weten hoeveel een schilder nou kost. Als u de kosten van verschillende schilders heeft kunt u beter vergelijken. De kosten verschillen voor buiten- en binnenschilderwerk. Voor buitenschilderwerk rekent een schilder gemiddeld €40,- per uur of €35,- per m².
Voor binnenschilderwerk kunt u op een gemiddelde prijs van €35,- per uur of €30,- per m² rekenen.

Voordelige schilder

Een winterschilder
Een winterschilder werkt buiten de periode april – oktober om. In deze periode heeft een schilder minder werk en is hij over het algemeen goedkoper.
Schilderwerk combineren
Als een schilder meerdere klussen kan combineren kan dit in de kosten schelen. Als bijvoorbeeld u en uw buurman beide buitenschilderwerk willen laten doen en u deze klus combineert, hoeft de schilder maar een keer de steiger op te bouwen.
Schilders uit uw omgeving
Als u een schilder uit uw buurt selecteert heeft dit een voordeel voor zowel u als voor de schilder. De schilder heeft geen lange reistijd, waardoor hij niet veel reiskosten maakt. Zodoende hoeft u niet veel reiskosten te betalen.