Schilderwerken vergelijken

Vakschilders volgens regio

Door - admin

Zo orden en bewaar je je schilderbenodigdheden

Wanneer je je schilderbenodigdheden goed ordent en bewaart, zul je geen problemen ondervinden wanneer je ze nodig hebt. Als je klaar bent met een project, moet je alle apparatuur schoonmaken. Alle restanten kun je gemakkelijk bewaren in een magazijnstelling. Zo kun je je verf en kwasten eenvoudig terugvinden als je ze weer nodig hebt. Als je veel blikken verf hebt, is het slim om deze te labelen op basis van de kleur. Zo kun je bij het volgende project in één oogopslag de juiste kleur terugvinden. Daarnaast moet je de verfbenodigdheden op de juiste manier opbergen. Op deze manier kun je de levensduur van je kwasten en dergelijke verlengen. Je hoeft dus geen nieuwe kwasten of rollers aan te schaffen als je weer wilt gaan schilderen.

Apparatuur schoonmaken

Nadat je je project hebt voltooid, moet je alle gereedschappen die je gebruikt schoonmaken. De kwast, roller en bak dien je af te spoelen voordat je deze opbergt in een palletstelling. Zorg ervoor dat er geen verf achterblijft op het oppervlak van deze spullen. Als je ze niet goed wast, kan je borstel zo hard worden als steen. Je kunt het dan dus niet meer gebruiken. Het penseel schoonmaken is redelijk eenvoudig. Eerst moet je deze zoveel mogelijk met keukenpapier schoonmaken. Vervolgens maak je het penceel vochtig en herhaal je deze procedure. Het laatste beetje kun je eruit spoelen met water. Als je dit hebt gedaan kun je de haren van het penseel weer in model brengen. Laat deze vervolgens liggend drogen. Na het drogen kun je ze weer rechtop in een bak zetten. Als je op deze manier je penselen schoonmaakt, kun je ze zeker voor een lange tijd gebruiken.

Schilderbenodigdheden bewaren

Na het schoonmaken van de benodigdheden moet je ze netjes ordenen in een rek. Als je gemakkelijk en snel de juiste verf wilt vinden, moet je de kleurinformatie bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld elk blikje labelen met de juiste kleur. Het is beter om de verf in het originele blik te bewaren. Om te voorkomen dat de verf uitdroogt, moet je een stuk plastic op de bovenkant van het blik leggen voordat je het deksel er weer op doet. Als je restanten verf hebt, kun je deze bijvoorbeeld in een pot bewaren. Vervolgens kun je de verf en andere benodigdheden in een rek bewaren. Als je de verfbenodigdheden goed organiseert, kun je alles gemakkelijk weer terugvinden.